MINISTRUL MEDIULUI: AM APROBAT ÎNNISIPAREA PLAJELOR ŞI ÎN TIMPUL VERII, CU RISCUL DE A AFECTA TURISMUL

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a explicat într-o întâlnire cu reprezentanţii industriei de turism de pe litoralul românesc decizia controversată de a realiza lucrări de înnisipare a plajelor şi în timpul sezonului estival. Deși conștient de disconfortul și tulburarea activității turistice pe care o asemenea măsură le generează, oficialul a justificat-o prin nevoia urgentă de a contracara efectele severe ale eroziunii costiere asupra plajelor și de a evita costurile prohibitive pe care le presupune închirierea utilajelor și echipamentelor necesare.

Referindu-se la informațiile apărute în presă cu privire la apariția unor gropi în largul Mării Negre ca urmare a operațiunilor de înnisipare, ministrul a precizat că, potrivit proiectului tehnic, profilul subacvatic al plajelor ar trebui să aibă o anumită liniaritate. Prin urmare, eventualele denivelări nu ar fi conforme cu parametrii stabiliți. Pentru a se asigura personal de respectarea proiectului, Mircea Fechet a anunțat că va efectua verificări la fața locului, împreună cu specialiști ai Institutului de Cercetare-Dezvoltare GeoEcoMar.    

În eventualitatea descoperirii unor neconformități, ministrul a subliniat că remedierea acestora va cădea în sarcina constructorului, pe cheltuiala proprie. De asemenea, oficialul a remarcat nemulțumirea turiștilor față de costurile ridicate practicate pentru închirierea șezlongurilor și a admis că plajele ar fi putut avea o calitate superioară în acest sezon.

Sursa: Newsinn

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri