ALARMĂ ÎN INDUSTRIA ALIMENTARĂ: 34 DE TONE DE PRODUSE CONGELATE NECONFORME DEPISTATE DE ANPC

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a desfășurat o amplă campanie de control în perioada 12-23 august 2024, vizând comercianții de produse alimentare congelate, inclusiv înghețată. Acțiunea a cuprins 540 de operatori economici, dintre care 466 au fost găsiți cu nereguli.

Inspectorii ANPC au verificat peste 50 de tone de produse congelate, descoperind că aproximativ 34 de tone nu respectau standardele legale. Printre problemele identificate se numără ambalaje cu acumulări de gheață, indicând posibile procese de decongelare și recongelare, precum și lipsa sau incompletitudinea etichetelor, în special în ceea ce privește informațiile despre alergeni și ingrediente.

Ca urmare a acestor constatări, ANPC a aplicat 400 de amenzi, totalizând peste 2,5 milioane de lei, și 130 de avertismente. Mai mult, s-a dispus retragerea definitivă de la comercializare a peste 27 de tone de produse considerate improprii consumului uman.

Sebastian Hotca, președintele interimar al ANPC, a subliniat importanța vigilenței consumatorilor atunci când achiziționează produse congelate. El a sfătuit publicul să fie atenți la ambalajele deteriorate, murdare sau neetanșe și să verifice întotdeauna data durabilității minimale a produselor.

Sursa: Newsinn

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri