ALOCAȚIILE PENTRU COPII VOR FI PLĂTITE MAI DEVREME ÎN ACEATĂ LUNĂ, PENTRU A SPRIJINII PĂRINȚII LA ÎNCEPUTUL ANULUI ȘCOLAR

În contextul începerii noului an școlar, părinții din România vor beneficia de un sprijin financiar important, odată cu devansarea plății alocațiilor pentru copii. Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială (ANPIS) a anunțat recent că alocațiile vor fi plătite mai devreme în această lună, pentru a veni în ajutorul părinților care se pregătesc pentru începutul cursurilor.

Într-un comunicat de presă emis de ANPIS, s-a precizat că plățile vor fi efectuate în avans, vineri, pe 6 septembrie, față de data obișnuită stabilită. Această măsură are scopul de a oferi părinților posibilitatea de a acoperi cheltuielile suplimentare legate de achiziționarea de rechizite, uniforme și alte materiale necesare pentru copii la începutul școlii.

Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială, prin agențiile teritoriale, efectuează plățile în avans, față de data fixată, plata în conturile bancare a beneficiilor de asistență socială pentru următoarele beneficii:

  • alocație de stat pentru copii;
  • indemnizație de creștere a copilului,
  • stimulent de inserție pentru creșterea copilului
  • indemnizația de acomodare și sprijin adopție.

Potrivit bazei de date a Agenției Naționale pentru Plăți și Inspecție Socială ANPIS, la nivel național sunt înregistrați 3.484.686 de beneficiari de alocație de stat pentru copii, 159.601 de beneficiari de indemnizație pentru creșterea copilului, 83.943 de beneficiari de stimulent de inserție pentru creșterea copilului și 4.514 de beneficiari indemnizație de acomodare și sprijin adopție.

Sursa: Realitatea Financiara

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri