AUTORITĂȚILE DIN NEAMȚ AU AVERTIZAT GREȘIT O ALTĂ LOCALITATE DESPRE PREZENȚA UNUI URS

Autoritățile din județul Neamț au emis din greșeală un mesaj de avertizare RO-Alert către locuitorii unei alte comune decât cea în care a fost semnalată prezența unui urs. Incidentul a avut loc joi seara, când mesajul a fost transmis locuitorilor din comuna Borlești, în timp ce ursul fusese observat de fapt în satul Sabasa, din comuna Borca.

Prezența ursului a fost raportată în satul Sabasa, comuna Borca, în jurul orei 22:07. Conform Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Neamț, mesajul RO-Alert a fost inițial transmis corect către cetățenii din localitatea unde fusese semnalat animalul, dar, dintr-o eroare tehnică, avertizarea destinată presei a indicat greșit comuna Borlești.

„Mesajul Ro-Alert a fost transmis corect către localitatea în care a fost observat animalul, însă dintr-o eroare, avertizarea către presă a menționat eronat comuna Borlești”, au precizat reprezentanții ISU Neamț.

 
 

ISU Neamț a rectificat eroarea ulterior, asigurând cetățenii că situația este sub control și că măsurile necesare au fost luate în zona corectă.

Sursa: Realitatea de Neamt

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri