COMISAR-ȘEF DIN POLIȚIA ROMÂNĂ, CERCETAT DE DNA PENTRU ABUZ ÎN SERVICIU DUPĂ CE A INTIMIDAT AGENȚII CARE L-AU PRINS CU VITEZĂ

Un comisar-șef din cadrul Direcției de Investigare a Criminalității Economice a Poliției Române este cercetat de DNA sub control judiciar, după ce a fost prins de un echipaj de poliție rutieră conducând cu viteza de 108 km/h într-o zonă cu limita de 50 km/h. 

Incidentul a avut loc în data de 6 iulie 2024, în jurul orei 18:00, pe raza municipiului Adjud. Profitând de funcția sa în cadrul IGPR, comisarul Marius Badea i-ar fi convins pe agenții constatatori să nu-i aplice sancțiunea prevăzută de lege și să nu-i suspende permisul de conducere. Mai mult, el i-ar fi determinat pe polițiști să întocmească procesul-verbal de contravenție pe numele soției sale, care se afla în mașină cu el.

Procurorii DNA – Serviciul teritorial Galați l-au pus sub acuzare pe Marius Badea pentru instigare la fals în declarații, instigare la complicitate la fals în declarații și instigare la abuz în serviciu. Pe durata celor 60 de zile de control judiciar, începând cu data de 6 august, ofițerul are de respectat o serie de obligații, printre care interdicția de a părăsi țara fără încuviințare prealabilă, de a comunica cu anumite persoane și de a deține sau folosi arme. 

Încălcarea cu rea-credință a acestor obligații poate duce la înlocuirea controlului judiciar cu arestul la domiciliu sau arestarea preventivă.

Sursa: Newsinn

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri