PALMARES CRIMINAL LA 14 ANI: ADOLESCENT ARESTAT PENTRU MULTIPLE FURTURI AUTO ÎN CRAIOVA

Un caz șocant a ieșit la iveală în Craiova, unde un minor în vârstă de doar 14 ani a fost arestat preventiv pentru o serie de infracțiuni auto. Potrivit Inspectoratului de Poliție Județean Dolj, băiatul s-a făcut vinovat de furtul a trei mașini, pe care le-a condus ilegal pe străzile orașului.

Incidentele s-au petrecut într-o perioadă de aproximativ patru luni, între 6 mai și 3 septembrie 2024. În acest interval, minorul a reușit să sustragă trei autoturisme, conducându-le pe drumurile publice fără a deține permis de conducere. Aceste acțiuni au dus la acumularea unui dosar penal impresionant pentru vârsta sa.

Poliția a desfășurat o serie de activități specifice pentru prevenirea furturilor de și din autovehicule, inclusiv o percheziție domiciliară. În urma acestor acțiuni, băiatul a fost identificat și reținut în cursul zilei de miercuri, 11 septembrie 2024.

Lista infracțiunilor de care este acuzat minorul este lungă și include:
– Trei infracțiuni de furt calificat în scop de folosință
– Două infracțiuni de furt calificat
– O infracțiune de tentativă la furt calificat
– Trei infracțiuni de conducere a unui vehicul fără permis de conducere

După audieri, băiatul a fost reținut inițial pentru 24 de ore. Ulterior, a fost prezentat instanței, care a decis arestarea sa preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Acest caz ridică întrebări serioase despre supravegherea minorilor, eficiența măsurilor de prevenire a delincvenței juvenile și securitatea autovehiculelor în Craiova. De asemenea, pune în lumină necesitatea unor programe de educație și intervenție timpurie pentru a preveni astfel de comportamente în rândul tinerilor.

Sursa: Newsinn

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri