ROMÂNIA CONDAMNĂ FERM AGRESIUNEA RUSĂ ÎN MAREA NEAGRĂ

Marea Neagră a trecut de la a fi un spațiu de cooperare la un teatru de război din cauza acțiunilor agresive ale Rusiei, a afirmat ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, în cadrul unei discuții telefonice cu omologul său ucrainean, Rustem Umerov.

Conform Ministerului Apărării Naționale (MApN), ministrul român a subliniat condamnarea fermă a atacurilor nejustificate și ilegale ale Rusiei asupra infrastructurii portuare civile din Ucraina, situată în apropierea graniței cu România. Angel Tîlvăr a declarat că România condamnă cu fermitate agresiunea rusă împotriva Ucrainei, în special atacurile asupra populației și infrastructurii civile.

Discuțiile au inclus și evaluarea eforturilor României de a sprijini forțele armate ucrainene la nivel bilateral, precum și coordonarea eficientă a proiectelor de asistență multinațională la care România participă. Ministrul român a reafirmat angajamentul României de a continua sprijinul pentru Ucraina, inclusiv prin instruirea în cadrul Misiunii de Asistență Militară a Uniunii Europene pentru Ucraina (EUMAM UA) și Operației INTERFLEX, condusă de Marea Britanie.

De asemenea, România va continua să sprijine Ucraina în cadrul Grupului de Contact pentru Ucraina, oferind condiții pentru pregătirea practică a piloților ucraineni la Centrul European de Instruire F-16 de la Fetești.

Rustem Umerov a exprimat recunoștință pentru decizia României de a dona Ucrainei un sistem de apărare aeriană Patriot și a mulțumit pentru sprijinul acordat de la începutul războiului rus de agresiune, inclusiv în plan umanitar, diplomatic și economic.

 

Sursa: Newsinn

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri