INUNDAȚII DEVASTATOARE ÎN 19 LOCALITĂȚI DIN ROMÂNIA

Inundațiile au afectat 19 localități din județele Argeș, Bacău, Buzău, Galați, Hunedoara, Neamț, Vâlcea și Vrancea, cu Galați fiind cel mai afectat.

Inspectoratul General de Urgență a intervenit în 19 localități afectate de ploile abundente din mai multe județe, cu Galați în prim-plan. Evacuările au vizat 14 case, 25 curți, 5 beciuri, 11 subsoluri de bloc, 5 străzi, 2 instituții publice și 2 operatori economici. De asemenea, echipele de intervenție au acționat pentru degajarea a 29 de copaci căzuți și a unui stâlp pe carosabil, precum și pentru remedierea pagubelor la 8 autoturisme.

Tragedia a fost marcată de decesul a două persoane în județul Galați, unde zeci de familii au fost evacuate de autorități. Prefectura Galați a confirmat că 60 de persoane au fost evacuate până în prezent, iar operațiunile pentru salvarea altor familii sunt în desfășurare. Printre cei decedați se numără un bărbat și o femeie din localitățile Pechea și Drăgușeni.

În semn de solidaritate, premierul Marcel Ciolacu a renunțat la programul său din Botoșani și s-a deplasat în județul Galați pentru a evalua situația generată de inundații. Acesta va discuta cu autoritățile locale despre măsurile urgente de intervenție și sprijin pentru populația și comunitățile grav afectate de dezastru, conform Biroului de Presă al Guvernului.

Sursa: Realitatea de Arges

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri