ANCHETĂ A PARCHETULUI MILITAR PRIVIND DRONELE RUSEȘTI CĂZUTE ÎN ROMÂNIA

Parchetul Militar a anunțat că investighează mai multe sesizări referitoare la prăbușirea unor drone rusești sau a unor fragmente din acestea pe teritoriul românesc, în proximitatea graniței cu Ucraina. Aceste incidente fac parte dintr-un dosar deschis în anul 2022, care are ca obiect agresiunea militară a Rusiei împotriva Ucrainei.

Conform informațiilor furnizate de Parchetul Militar, sesizările respective sunt analizate în cadrul unei anchete aflate în stadiu incipient, fiind demarată urmărirea penală in rem pentru infracțiuni contra umanității, fără a fi identificat deocamdată un suspect anume.

Reprezentanții Parchetului au confirmat pentru Europa Liberă faptul că aceste cercetări fac parte dintr-un dosar mai amplu, inițiat la începutul conflictului din Ucraina, menit să documenteze acțiunile agresive ale Rusiei la adresa statului vecin. Ancheta reflectă îngrijorarea autorităților române cu privire la potențialul impact al războiului din Ucraina asupra securității naționale, în condițiile în care drone sau componente ale acestora au ajuns pe teritoriul României.

Sursa: Newsinn

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri