DEZASTRU ÎN GALAȚI ȘI VASLUI: PESTE 9.000 DE ANIMALE MOARTE ÎN URMA INUNDAȚIILOR. ANSVSA INTERVINE

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a anunțat că medicii veterinari efectuează acțiuni de dezinfecție în zonele afectate de inundații din județele Galați și Vaslui. Potrivit datelor furnizate, peste 6.200 de păsări și aproape 3.000 de alte animale domestice și-au pierdut viața în urma inundațiilor devastatoare.

ANSVSA colaborează cu alte instituţii pentru a preveni și limita efectele inundațiilor asupra sănătății animalelor. Au fost transmise instrucțiuni către Direcţiile Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Judeţene (DSVSA) pentru implementarea măsurilor necesare. Cele mai afectate zone se află în județele Vaslui și Galați, unde există peste 5.000 de gospodării care dețin animale.

Conform datelor, au murit 67 de bovine, 27 de ecvine, 1.885 de ovine, 123 de caprine, 102 de suine, 6.286 de păsări, 56 de canide, 10 leporide și 120 de familii de albine. Toate localitățile afectate sunt acoperite de câte o Circumscripție Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor pentru asistență.

În cele 4.347 de exploatații din localitățile afectate se regăsesc 7.148 de bovine, 2.002 de ecvine, 89.517 de ovine, 22.255 de caprine, 8.672 de suine și 77.479 de păsări. DSVSA va dispune măsuri suplimentare în funcție de concluziile comisiilor de inventariere și de analiza de risc, pentru a asigura un status epidemiologic liber de boli infecto-contagioase. De asemenea, ANSVSA va suplimenta numărul de medici veterinari pentru operațiunile complexe de ecarisare, neutralizare și dezinfecție.

Sursa: Newsinn

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri