REȚEA DE TRAFICANȚI DE MIGRANȚI, DESTRUCTURATĂ LA TIMIȘOARA: SUME DE PÂNĂ LA 11.000 DE EURO PENTRU TRECEREA ILEGALĂ A FRONTIEREI

O rețea de trafic de migranți, formată din cetățeni români, afgani și pakistanezi, a fost destructurată de polițiștii de frontieră de la Timișoara. Migranții erau racolați și ajutați să treacă ilegal granița în Serbia sau Ungaria, în schimbul unor sume cuprinse între 2.500 și 11.000 de euro. Două persoane au fost arestate preventiv pentru 30 de zile.

În perioada martie-septembrie, membrii grupării au desfășurat activități de racolare, îndrumare, călăuzire, transportare, transferare și adăpostire a migranților, în scopul trecerii frauduloase a frontierei de stat a României, pentru a obține beneficii financiare. Modul de operare consta în călăuzirea migranților pentru a trece ilegal frontiera din Bulgaria în România sau racolarea celor aflați legal pe teritoriul țării. Ulterior, aceștia erau transportați și adăpostiți în diferite imobile sau unități de cazare din județele Timiș și Gorj.

Migranții erau apoi preluați și transportați până în apropierea frontierei cu Serbia sau Ungaria, unde erau îndrumați să treacă ilegal pe jos. Membrii rețelei le indicau direcția de deplasare cu ajutorul sistemului GPS sau prin telefon în sistem video-call și îi așteptau după trecerea frontierei pentru a-i transporta în state din Spațiul Schengen. Migranții plăteau sume cuprinse între 2.500 și 11.000 de euro sau dolari de persoană.

Pe perioada monitorizării, autoritățile au documentat mai multe transporturi de migranți, membrii grupării încercând să scoată ilegal din România peste 50 de migranți de origine afro-asiatică. În urma verificărilor, s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de doi inculpați, unul fiind cercetat pentru instigare la trafic de migranți în formă continuată, iar celălalt pentru trafic de migranți în formă continuată.

La data de 19 septembrie, cei doi inculpați au fost reținuți pentru 24 de ore, iar ulterior judecătorul de drepturi și libertăți a dispus arestul preventiv pentru 30 de zile.

Sursa: Newsinn

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri