RAZIE DE AMPLOARE ÎN RÂNDUL TAXIMETRIȘTILOR ȘI ȘOFERILOR DE RIDESHARING DIN CAPITALĂ: ZECI DE AMENZI ȘI CERTIFICATE REȚINUTE

Brigada Rutieră din București a desfășurat în acest weekend o acțiune de control de anvergură, vizând atât taximetriștii, cât și șoferii care oferă servicii de transport alternativ prin intermediul platformelor digitale precum Uber și Bolt. Verificările au scos la iveală numeroase nereguli, polițiștii aplicând sancțiuni contravenționale în valoare totală de aproximativ 56.000 de lei.

În cadrul raziei, au fost aplicate 118 amenzi, dintre care 48 pentru încălcări ale legislației privind transportul de persoane în regim de taxi și în regim de închiriere. Totodată, oamenii legii au sancționat 52 de abateri de la normele rutiere, 38 fiind atribuite taximetriștilor, iar 14 șoferilor de ridesharing.

Pe lângă amenzile aplicate, polițiștii au reținut 25 de certificate de înmatriculare – 19 de la taxiuri și 6 de la mașini folosite pentru transport alternativ. De asemenea, au fost ridicate 4 seturi de plăcuțe de înmatriculare, 3 aparținând taximetriștilor și unul unui șofer de ridesharing. În 4 cazuri grave, s-a decis suspendarea dreptului de utilizare a autovehiculelor, fiind vorba despre 3 taxiuri fără autorizație și un vehicul de transport alternativ fără copie conformă valabilă.

Acțiunea desfășurată în acest weekend face parte dintr-un demers amplu al Brigăzii Rutiere din Capitală, menit să asigure respectarea legislației și protecția cetățenilor care apelează la servicii de transport public. Autoritățile continuă să monitorizeze îndeaproape activitatea taximetriștilor și a șoferilor de ridesharing, în scopul prevenirii și sancționării abaterilor.

Sursa: Newsinn

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri