ZECI DE ATACURI ISRAELIENE LOVESC REGIUNILE SUDICE ȘI ESTICE ALE LIBANULUI

Zeci de atacuri aeriene israeliene au lovit luni, 23 septembrie 2024, regiunile sudice și estice ale Libanului, într-o intensificare a tensiunilor dintre Israel și gruparea Hezbollah. Informațiile au fost confirmate atât de presa oficială libaneză, cât și de corespondenți ai Agenției France-Presse (AFP), care au raportat explozii puternice în ambele regiuni.

Potrivit Agenției Naționale de Știri din Liban, în doar o jumătate de oră, „avioanele de război inamice au efectuat peste 80 de atacuri aeriene”, vizând diferite locații din sudul Libanului, o zonă cunoscută pentru prezența activă a Hezbollah. În același timp, regiunea Valea Bekaa din estul Libanului a fost și ea ținta unor raiduri intense, ceea ce subliniază gravitatea escaladării conflictului.

Corespondenții AFP au raportat că în ambele regiuni s-au auzit sunete puternice de bombardamente, care au creat panică printre locuitori. Conform surselor locale, locuințele și infrastructura civilă din zonele afectate au suferit distrugeri semnificative.

Aceste atacuri aeriene par să fie parte dintr-o campanie mai amplă a armatei israeliene împotriva Hezbollah, pe fondul intensificării tensiunilor din regiune. În paralel cu aceste raiduri, armata israeliană a emis avertismente ferme către populația civilă libaneză, cerându-le să se distanțeze de țintele Hezbollah. Aceasta este o practică obișnuită a armatei israeliene în cadrul operațiunilor sale, menită să limiteze pierderile civile.

Atacurile aeriene din sudul și estul Libanului vin pe fondul unei serii de schimburi de focuri și atacuri transfrontaliere dintre Israel și Hezbollah, care au escaladat brusc în ultima săptămână. Regiunea de sud a Libanului este una dintre principalele baze de operațiuni ale Hezbollah, un actor major în politica și securitatea țării, susținut de Iran.

Israelul consideră Hezbollah o amenințare semnificativă la adresa securității sale naționale, având în vedere arsenalul său vast de rachete și capacitatea sa de a lovi ținte din interiorul Israelului. Pe de altă parte, Hezbollah se autoproclamă ca un apărător al suveranității Libanului și al rezistenței împotriva ocupației israeliene.

Sursa foto: reuters.com

Sursa: Newsinn

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri