DISPUTĂ POLITICĂ LA CRAIOVA: CONSILIERII PNL SE OPUN ALOCĂRII A 30.000 DE EURO PENTRU PROMOVAREA TURISTICĂ A ORAȘULUI

O controversă a izbucnit la Primăria Craiova în legătură cu un proiect de hotărâre ce prevede alocarea sumei de 30.000 de euro pentru înscrierea municipiului pe o platformă de promovare turistică în cadrul târgului de Crăciun. Consilierii locali ai PNL și-au exprimat opoziția fermă față de această inițiativă, considerând-o o „bătaie de joc” la adresa meșterilor populari care primesc doar 1.000 de lei premiu pentru participarea la Târgul Meșterilor Populari.

Teodor Sas, consilier PNL, a subliniat discrepanța între sumele alocate: „Primăria vrea să mai dea 30.000 de euro pentru a include Craiova în topul Europe’s Best Destination în timp ce dă doar 1.000 de lei premiu pentru Târgul Meşterilor Populari. Este o bătaie de joc la adresa acestor oameni care duc mai departe tradiţiile populare”. Această poziție evidențiază nemulțumirea față de prioritățile stabilite de conducerea primăriei în alocarea fondurilor.

Un alt subiect controversat abordat de consilierii PNL este situația Pieței Vechi din Craiova, pentru care Consiliul Local a aprobat un proiect ce presupune „asanarea” și „refuncționalizarea” zonei. Reprezentanți ai societății civile au inițiat o petiție împotriva acestui demers, subliniind importanța istorică și arhitecturală a zonei, care „a scăpat ca prin minune de sistematizările şi demolările perioadei ceauşiste şi de cutremure”. Consilierii PNL s-au alăturat acestui demers, considerând hotărârea Consiliului Local ilegală.

Florian Gătejescu, consilier județean PNL, a acuzat Primăria Craiova de încălcarea legii în aprobarea proiectului Pieței Vechi: „Din punctul nostru de vedere, este o hotărâre ilegală şi va trebui mers în instanţă pentru a opri demersurile Primăriei”. El a subliniat că PNL susține grupul civic care a lansat petiția de salvare a Pieței Vechi și a anunțat o primă victorie: Inspectoratul Județean în Construcții Dolj a constatat nereguli în emiterea Certificatului de Urbanism și a dispus neemiterea autorizației de construire.

Sursa: Newsinn

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri