MICHAEL SCHUMACHER, DIN NOU ÎN CENTRUL ATENȚIEI: FAMILIA SA, VICTIMA UNUI ȘANTAJ

Parchetul din Wuppertal, Germania, a cerut trimiterea în judecată a trei suspecți acuzați de tentativă de șantaj la adresa familiei fostului campion de Formula 1, Michael Schumacher. Cei trei inculpați sunt un tată în vârstă de 53 de ani, fiul său de 30 de ani și un fost agent de pază al familiei Schumacher.

Potrivit comunicatului parchetului, tatăl și fiul ar fi încercat să obțină 15 milioane de euro de la familia lui Schumacher, amenințând că vor publica date sensibile pe darknet, partea ascunsă a internetului. Tatăl ar fi cumpărat aceste date, care conțineau imagini cu Michael Schumacher înainte și după accidentul său de schi din 2013, de la fostul agent de pază, pentru o sumă cuprinsă între 10.000 și 99.000 de euro.

Fostul agent de pază este acuzat că ar fi copiat datele fără permisiune, cel mai târziu când și-a părăsit postul în martie 2021. După ce a achiziționat informațiile, tatăl a sunat în mod repetat o angajată a familiei Schumacher, cerând suma de 15 milioane de euro. Când angajata a cerut dovezi că datele se aflau într-adevăr în posesia sa, șantajistul și-a chemat fiul în ajutor pentru a trimite datele de la o adresă de e-mail nedetectabilă.

Michael Schumacher, septuplul campion mondial de Formula 1, a suferit un grav accident de schi în 2013, în stațiunea franceză Méribel. El a petrecut aproape șase luni în comă indusă și, de atunci, a fost tratat la domiciliul său din Elveția, departe de mass-media.

Tatăl șantajist riscă între unu și cincisprezece ani de închisoare, în timp ce fiul său, acuzat de complicitate, riscă o pedeapsă mai mică și este în libertate. Fostul agent de pază face obiectul a două acuzații, complicitate la tentativă de șantaj și violarea vieții private, riscând o pedeapsă severă cu închisoarea. Cererea de trimitere în judecată nu a fost încă aprobată de instanță.

Sursa: Newsinn

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri