„NU SUNT UN OM SĂRAC”, AFIRMĂ TRAIAN BĂSESCU, DEȘI A RĂMAS DOAR CU PENSIA DE CĂPITAN DE NAVĂ

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a dezvăluit recent, într-un interviu exclusiv pentru Realitatea Plus, detalii despre pensia pe care o primește în prezent. Băsescu a subliniat că singura pensie pe care o încasează este cea de căpitan de navă, rezultată din cei 55 de ani de muncă, dintre care 12 petrecuți pe nave petroliere, în condiții de risc ridicat.

Băsescu a menționat că pensia sa de stat a pornit de la 2980 de lei în 2015, iar de atunci a fost indexată anual. El a ținut să precizeze că nu beneficiază de nicio altă pensie sau indemnizație, nici în calitate de fost deputat, senator, primar sau președinte al țării. Totuși, începând cu februarie 2025, Băsescu va primi o pensie de 1500 de euro de la Parlamentul European, ca urmare a activității sale în această instituție.

Traian Băsescu a pierdut indemnizația de fost șef al statului ca urmare a deciziei de colaborare cu Securitatea ca poliție politică. Deși a vorbit despre pensia sa modestă, fostul președinte a subliniat că nu este un om sărac, în ciuda pierderii indemnizației și a faptului că nu mai deține casa de protocol, care aparținea statului.

Sursa: Newsinn

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri