REVOLTĂ LA SPITALUL DE URGENȚĂ VASLUI: INSPECTORII ISU AU ÎNTRERUPT CONSULTAȚIILE ȘI I-AU SCOS PE PACIENȚI PE HOLURI

Un control de rutină al Inspecției de Prevenire din cadrul ISU Vaslui la Ambulatoriul de Specialitate al Spitalului Județean de Urgență (SJU) Vaslui a stârnit indignare în rândul pacienților și al personalului medical. Inspectorii au intrat în mai multe cabinete, precum cele de Endocrinologie, Urologie și Oncologie, în timpul consultațiilor, întrerupând actul medical și scoțând bolnavii pe holuri.

Acțiunea inspectorilor ISU a fost contestată de numeroși pacienți și aparținători, care au considerat inacceptabilă întreruperea consultațiilor medicale în asemenea condiții. Aceștia și-au exprimat nemulțumirea față de modul în care s-a derulat controlul, subliniind că prioritatea ar fi trebuit să fie respectarea drepturilor și a confidențialității pacienților.

În urma scandalului iscat, inspectorul-șef al ISU Vaslui, Ioan-Cătălin Oloeriu, a declarat că va analiza cu seriozitate situația și va lua măsurile necesare pentru a evita repetarea unor astfel de incidente. „Transmitem că noi punem foarte mare accent pe latura umană, până la urmă aceasta este menirea noastră, să ajutăm cetățenii care sunt în situații mai grele, cum erau și pacienții de acolo”, a precizat Oloeriu.

Prefectul județului Vaslui, Daniel Onofrei, a reacționat prompt la incident, declarând că nu tolerează astfel de practici și că toate acțiunile de control ale instituțiilor statului trebuie făcute cu respectarea legii. „Nu sunt de acord cu astfel de practici. Voi lua legătura cu conducerea ISU Vaslui și vom analiza această situație. Îmi cer scuze eu pentru ei”, a transmis Onofrei.

Reprezentanții ISU Vaslui au precizat că acțiunile de control fuseseră planificate încă de la începutul anului, iar conducerea SJU Vaslui fusese informată prin adresă oficială despre derularea controlului și rugată să asigure condițiile necesare. Cu toate acestea, modul în care s-a desfășurat efectiv controlul a ridicat semne de întrebare și a generat nemulțumiri în rândul celor afectați.

Managerul SJU Vaslui, Ana Rinder, a subliniat că respectarea drepturilor pacienților ar trebui să primeze în derularea oricărei acțiuni de control. „Fiecare instituție își stabilește modul de organizare a unui control, nu pot eu să comentez, dar actul medical este în primul rând confidențial. Nu se poate interveni în timpul consultației”, a declarat Rinder.

Sursa: Newsinn

ARTICOLE RECOMANDATE

Ultimele știri