VREMEA 25 SEPTEMBRIE. INSTABILITATE ATMOSFERICĂ ÎN MAI MULTE ZONE DIN ȚARĂ

Astazi, gradul de instabilitate atmosferică va fi ridicat în vestul, nord-vestul și centrul țării. Mai ales după-amiaza și în prima parte a nopții, vor fi înnorări temporar accentuate, averse ce vor avea și caracter torențial și descărcări electrice în Banat, Crișana, Maramureș și local în Transilvania, Oltenia și la munte. Cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 15…25 l/mp și vor fi condiții de grindină. În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar ploi de scurtă durată se vor semnala pe spații mici. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în special asociate ploilor (rafale în general de 40…55 km/h).

Temperaturile maxime, în scădere ușoară față de intervalul anterior în Crișana, Maramureș, nord-vestul Transilvaniei și local în Banat, se vor situa între 21 și 31 de grade.

În București, vremea se va menține caldă pentru această perioadă. Cerul va fi variabil, cu înnorări spre seară și noaptea, când va crește probabilitatea de ploaie. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 28…30 de grade.

La munte, gradul de instabilitate atmosferică va fi ridicat și se va manifesta prin înnorări temporar accentuate, averse ce vor avea și caracter torențial și descărcări electrice în Carpații Occidentali și în nordul Carpaților Orientali. Cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 15…25 l/mp și vor fi condiții de grindină. În restul zonei cerul va fi variabil, iar ploi de scurtă durată se vor semnala pe spații mici. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în special pe creste și asociate ploilor, rafale de 50…60 km/h. Valorile termice vor fi peste normele perioadei.

 
 

La mare, vremea va fi caldă, în general frumoasă. Cerul va fi variabil, cu înnorări noaptea, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime vor fi de 23…24 de grade. Temperatura apei mării va fi de 20…22 de grade. 

Sursa: Newsinn

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri