PESTE 50 DE COPII, ÎNGHESUIȚI ÎNTR-O GRĂDINIȚĂ IMPROVIZATĂ DIN TÂRGU-JIU. PĂRINȚII, REVOLTAȚI DE CONDIȚIILE PRECARE

Peste 50 de copii au fost mutați temporar dintr-o grădiniță aflată în renovare într-un apartament mic, de aproximativ 60 de metri pătrați, situat la parterul unui bloc din Târgu Jiu. Părinții au reclamat rapid condițiile improprii, menționând spațiul limitat, igrasia și un miros persistent de mucegai. Situația a stârnit îngrijorare, mai ales că sănătatea copiilor părea pusă în pericol.

O anchetă efectuată de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Gorj a confirmat neregulile semnalate, evidențiind faptul că spațiul nu respecta normele de cubaj per copil, iar mirosul neplăcut provenea de la probleme cu canalizarea blocului. DSP a dat un termen de șapte zile pentru relocarea copiilor într-un alt spațiu adecvat.

Pe de altă parte, autoritățile școlare au minimalizat situația, susținând că apartamentul a fost folosit anterior de patru grupe de preșcolari și că degradarea condițiilor nu ar fi putut fi atât de drastică. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Gorj a menționat că relocarea este o măsură temporară până la finalizarea lucrărilor la vechea clădire, estimată pentru vara anului 2025. În urma inspecției, primăria a sugerat ca lecțiile să fie ținute online, ceea ce a generat nemulțumirea părinților.

Sursa: Newsinn

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri