SUA ANUNȚĂ LIVRAREA BOMBEI PLANANTE PENTRU UCRAINA ÎN CADRUL UNUI PACHET DE AJUTOR DE 8 MILIARDE DOLARI

Statele Unite ale Americii se pregătesc să livreze Ucrainei bombe planante de tip Joint Standoff Weapon (JSOW) în cadrul unui nou pachet de ajutor militar care se ridică la aproape opt miliarde de dolari. Președintele american Joe Biden a anunțat acest demers în contextul unei întâlniri cu omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski, și a convocat un summit cu 50 de aliați ai Ucrainei, ce ar putea avea loc în Germania în luna octombrie. Scopul acestui summit este de a coordona eforturile de sprijin pentru Ucraina în fața agresiunii rusești.

Biden a declarat, într-un comunicat, că va organiza o reuniune la nivel înalt a Grupului de Contact pentru Apărarea Ucrainei, subliniind astfel angajamentul Statelor Unite față de susținerea Ucrainei. Președintele ucrainean Zelenski a prezentat, de asemenea, „planul său de victorie” în cadrul acestei întâlniri.

Acest nou pachet de asistență militară include, pe lângă bombele JSOW, o creștere generală a ajutoarelor oferite de SUA. Bombe planante JSOW, destinate avioanelor F-16, pot lovi ținte aflate la distanță de până la 120 de kilometri. Zelenski și-a exprimat încrederea că acest ajutor va fi utilizat în mod eficient și transparent pentru atingerea obiectivului comun de a asigura victoria Ucrainei, o pace justă și durabilă, precum și securitatea transatlantică.

Sursa: Newsinn

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri