APELE ROMÂNE: DEBITUL DUNĂRII VA FI ÎN SCĂDERE ÎN URMĂTOAREA PERIOADĂ

Administrația Apele Române a anunțat luni că debitul Dunării, care a atins un maxim de 7400 mc/s, va începe să scadă în următoarele zile. Durata de propagare a viiturii pe sectorul românesc va fi de cel puțin 7 zile, timp în care linia de apărare împotriva inundațiilor va fi supusă unei presiuni crescute din cauza nivelului ridicat al apei.

„Conform prognozei reactualizate de Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor, Dunărea va înregistra o scădere în perioada imediat următoare, iar aceste debite vor putea fi tranzitate în siguranță pe sectorul românesc”, au precizat reprezentanții Apelor Române.

Apele Române au luat măsuri pentru a preveni inundațiile în zonele vulnerabile, consolidând digurile în mai multe locuri critice, printre care Islaz-Moldoveni (zona de confluență a Oltului cu Dunărea), Prundu (Giurgiu) și Baital (Călărași). De asemenea, monitorizarea nivelurilor și a debitelor Dunării continuă pentru a asigura protecția împotriva eventualelor inundații.

„În ultimele 24 de ore, s-au înregistrat precipitații de peste 50 l/mp la mai multe stații hidrometrice, dar acestea nu au condus la depășirea cotelor de apărare”, se mai precizează în informarea Apelor Române.

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a reactualizat avertizările hidrologice, menținând codul portocaliu și galben în anumite zone afectate. În județul Galați, deși au căzut precipitații semnificative, nu s-au înregistrat evenimente hidrologice neprevăzute.

Sursa: Newsinn

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri