GER DE IARNĂ ÎN MUNTII ROMÂNIEI: TEMPERATURILE COBORÂ LA -4 GRADE

Noaptea de la munte va fi extrem de rece, cu temperaturi ce pot atinge chiar -4 grade. Ultima zi din septembrie a adus iarna în zonele montane, unde a nins în mai multe locuri, iar termometrele au coborât sub zero. Drumarii au avut de lucru pe Transalpina și Transfăgărășan, unde turiștii au riscat să rămână blocați din cauza anvelopelor de vară.

Un strat semnificativ de zăpadă s-a format pe Transalpina, în special între stațiunile Rânca și Obârșia Lotrului, unde, la Cota 2000, s-au înregistrat -3 grade. Vântul puternic accentuează senzația de frig, potrivit informațiilor de la observatornews. Turiștii care au dorit să admire prima zăpadă din sezon au întâmpinat dificultăți, deoarece drumurile au fost acoperite cu gheață și zăpadă, iar ceața a îngreunat și mai mult condițiile de deplasare.

„Ne-a luat pe nepregătite; sunt porțiuni de drum acoperite cu zăpadă”, a declarat un turist.

Drumarii au acționat ca în plină iarnă pentru a menține drumul spre Rânca practicabil, în timp ce circulația a fost restricționată, conform B1.ro.

„Pe DN 67C, între Rânca și Obârșia Lotrului (Transalpina), datorită temperaturilor scăzute au fost înregistrate precipitații sub formă de ninsoare. Pe carosabil s-a depus un strat de aproximativ 1 cm de zăpadă, iar pe unele porțiuni pot exista porțiuni cu gheață. Se intervine cu utilaje dotate cu lamă și material antiderapant. Accesul pe sectorul de drum dintre Rânca și Obârșia Lotrului este permis între orele 09:00-20:00”, au informat reprezentanții DRDP Craiova pe Facebook.

Pe Transfăgărășan, situația este similară, unde s-au acumulat până la 10 cm de zăpadă, deși circulația nu a fost oprită.

Temperaturi scăzute au fost și în Brașov, unde în Masivul Postăvarul s-au depășit limitele înghețului, dar turiștii nu au ezitat să se bucure de plimbări. În Bucovina, vizitatorii au apreciat peisajul deosebit oferit de vremea mai rece la poalele Munților Călimani. La altitudini mari, s-au înregistrat -4 grade, iar în noaptea care urmează, majoritatea munților se vor confrunta cu vremuri foarte friguroase, ca în mijlocul iernii. În plus, este activ un cod galben de lapoviță și ninsoare pentru Carpații Orientali și Meridionali.

Sursa: Newsinn

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri