IRANUL A LANSAT UN ATAC MASIV CU RACHETE ASUPRA ISRAELULUI: SIRENELE DE AVERTIZARE RĂSUNĂ ÎN ÎNTREAGA ȚARĂ

Armata israeliană a anunțat marți seara, 1 octombrie 2024, că au fost lansate rachete din Iran către Israel. Sirenele de avertizare răsunau în întreaga țară în jurul orei locale 19:30, potrivit BBC. IDF (Israel Defense Forces) a precizat că este vorba de rachete balistice și a estimat că atacul ar putea fi de mare amploare.

Gardienii Revoluției din Iran, trupele de elită ale regimului islamic, susțin că au lansat zeci de rachete către Israel și au avertizat că, în cazul unei riposte din partea Israelului, răspunsul Teheranului va fi „și mai zdrobitor”, potrivit televiziunii de stat iraniene.

IDF a informat că tirul de rachete din Iran continuă și a îndemnat populația să rămână în zonele protejate până la noi ordine. Exploziile auzite în întreaga țară ar fi rezultatul interceptărilor sau al impacturilor rachetelor. Au fost raportate mai multe locuri de impact cu șrapnel sau cu rachete în Tel Aviv, lângă Marea Moartă, în sud și în regiunea Sharon.

Deși nu există informații despre răniți, conform serviciului de urgență israelian Magen David Adom, unele relatări media din Israel sugerează că peste 100 de rachete au fost lansate în cadrul atacului. Toți civilii israelieni, aproximativ 10 milioane de persoane, se află în adăposturi în timp ce rachetele iraniene sunt trase asupra țării.

Rachete au fost observate zburând și deasupra Iordaniei, potrivit martorilor Reuters. În acest context, președintele american Joe Biden a declarat că SUA sunt pregătite să ajute Israelul să se apere împotriva atacurilor și să protejeze personalul american din regiune.

Sursa: Newsinn

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri