RUSIA ACUZĂ UCRAINA DE RECRUTAREA COPIILOR ȘI ADOLESCENȚILOR PENTRU COMITEREA DE ATACURI ARMATE: 39 DE ARESTĂRI EFECTUATE DE FSB

Serviciul Federal de Securitate rus (FSB) a anunțat arestarea a 39 de persoane, cu vârste cuprinse între 14 și 35 de ani, acuzate de susținerea unor presupuse „organizații teroriste ucrainene” și de incitarea la comiterea de acte violente. Potrivit FSB, aceste persoane, printre care se numără și minori, ar fi încurajat copii și adolescenți să comită acte violente împotriva reprezentanților autorităților, colegilor de clasă și profesorilor.

Nouă dintre minorii arestați sunt acuzați de pregătirea unor atacuri armate împotriva instituțiilor educative, religioase sau a locurilor publice aglomerate. FSB susține că a confiscat arme de foc, muniții și componente necesare fabricării de explozivi în timpul arestărilor.

Suspecții ar fi primit instrucțiuni de la „intermediari ucraineni” prin intermediul platformelor online, în special prin aplicația de mesagerie Discord. Arestările au fost efectuate în cadrul unei operațiuni la nivel național, data exactă a acestora nefiind precizată.

În total, FSB a luat „măsuri preventive” împotriva a 252 de membri ai unor presupuse „comunități distructive online”, dintre care 156 sunt minori. Imagini difuzate de autoritățile ruse prezintă arestarea unor adolescenți foarte tineri și intervenția agenților FSB la domiciliile suspecților.

De la începutul ofensivei militare împotriva Ucrainei în februarie 2022, Rusia a intensificat arestările persoanelor acuzate de susținerea sau ajutorarea Ucrainei, represiunea fiind extinsă și asupra mass-media, ONG-urilor și cetățenilor care își exprimă dezacordul față de acțiunile guvernului rus.

Sursa: Newsinn

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri