BIDEN SE OPUNE LOVITURILOR ASUPRA SITURILOR NUCLEARE IRANIENE CA RĂSPUNS LA ATACUL CU RACHETE ASUPRA ISRAELULUI

Președintele american Joe Biden a declarat miercuri, 2 octombrie 2024, că nu sprijină ideea unor lovituri asupra siturilor nucleare ale Iranului ca răspuns la atacul cu rachete lansat de Teheran împotriva Israelului. Declarația a fost făcută în fața reporterilor înainte de a urca la bordul Air Force One.

Biden a subliniat că cele șapte state membre ale G7 sunt de acord că Israelul are dreptul să răspundă la atacul iranian, dar a insistat ca reacția să fie una proporțională. El a descris anterior atacul Iranului, care a implicat lansarea a peste 180 de rachete balistice asupra Israelului, ca fiind „ineficient”, deoarece nu a provocat victime.

Deși premierul israelian Benjamin Netanyahu a promis că Iranul va plăti pentru acest atac, Biden a sugerat că răspunsul Israelului ar trebui să fie măsurat. Unii analiști au speculat că reacția Israelului ar putea fi mai dură de această dată, vizând potențial instalațiile nucleare sau petroliere ale Iranului.

Președintele american a anunțat că vor fi impuse sancțiuni suplimentare Iranului și a precizat că va discuta în curând cu Netanyahu, fără a oferi detalii despre momentul exact al acestei conversații. Biden a remarcat că „Iranul a deviat mult de la curs”, sugerând că acțiunile recente ale Teheranului sunt inacceptabile.

Sursa: Newsinn

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri