PROIECT USR: REDUCERI LA TRANSPORT ȘI PENTRU STUDENȚII DIN ÎNVĂȚĂMÂNTUL CU FRECVENȚĂ REDUSĂ SAU LA DISTANȚĂ

Deputatul USR Filip Havârneanu a anunțat depunerea la Parlament a unui proiect de lege care are ca scop extinderea reducerilor la transportul public și pentru studenții înscriși la forme de învățământ cu frecvență redusă sau la distanță. În prezent, doar studenții de la cursurile de zi beneficiază de o reducere de 90% la tarifele pentru mijloacele de transport local, transport intern auto, metrou, tren (toate categoriile de trenuri, clasa a II-a) și naval.

Proiectul de lege propune modificarea Legii 199/2023 a învățământului superior pentru a corecta ceea ce deputatul USR consideră a fi o nedreptate față de studenții care nu urmează cursurile de zi. Havârneanu susține că guvernanții au făcut economii pe seama acestor studenți atunci când au elaborat legile învățământului, privându-i de dreptul la transport redus.

Deputatul a subliniat că proiectul a fost depus în urma discuțiilor cu reprezentanți ai studenților și are în vedere situațiile în care studenții la învățământul cu frecvență redusă sau la distanță trebuie să călătorească pentru examene sau doresc să participe la cursuri, deși nu sunt obligați. El a reamintit că o treime dintre familiile tinerilor din România declară că nu își permit să suporte costurile facultății.

Havârneanu speră ca proiectul de lege să fie adoptat cât mai repede de Parlament și a menționat că, la începutul anului, USR a reușit să oprească creșterea taxelor pentru studenți prin adoptarea unui alt proiect al său, care interzice universităților să majoreze taxele școlare pe parcursul ciclului de studii.

Sursa: Newsinn

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri