EMIL BOC, FERM: „METROUL DE LA CLUJ SE FACE! AVEM FINANȚARE DIN PNRR ȘI OBLIGAȚIUNI VERZI”

Primarul orașului Cluj Napoca, Emil Boc, a declarat că metroul din oraș se va realiza, în ciuda speculațiilor din spațiul public. Într-o intervenție la emisiunea la Digi 24, edilul liberal a afirmat: „Metroul de la Cluj se face! Avem finanțare atât din PNRR, cât și din obligațiuni verzi, vin cârtițele”.

Boc a explicat că există contract de finanțare pentru metrou atât din PNRR, „care există astăzi”, cât și din obligațiuni verzi. El a mulțumit public miniștrilor de Finanțe și al Transporturilor, precum și premierului și șefului Senatului pentru sprijinul acordat, considerând proiectul de interes național: „Aceasta este șansa unei comunități, de a aduce mai multă prosperitate pentru Cluj, dar până la urmă și pentru România, care are nevoie de multe motoare regionale puternice”.

Alegerea soluției metroului a fost justificată de primarul clujean prin aglomerația existentă pe ruta Florești – Cluj Napoca, „mai aglomerată decât între Otopeni și București”. După analiza a opt scenarii de către experți, s-a ajuns la concluzia că doar metroul este o soluție fezabilă și de implementat.

Emil Boc a anunțat anterior, la 24 septembrie, semnarea unui act adițional la contractul de finanțare a metroului, prin care obligațiunile verzi vor reprezenta o sursă suplimentară de finanțare, alături de fondurile din PNRR, acoperind „atât cheltuielile prezente, cât și cheltuielile viitoare (…), pe întreaga perioadă de implementare a proiectului”.

Sursa: Newsinn

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri