PREȚUL ENERGIEI DIN ROMÂNIA, CEL MAI MARE DE PE CONTINENT. EXPLICAȚIA MINISTRULUI SEBASTIAL BURDUJA, LA REALITATEA PLUS

România este în mijlocul unei revoluții energetice. Într-o intervenție exclusivă la Realitatea PLUS, Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a susținut că țara noastră face apel la Bruxelles pentru energie mai ieftină. Totul în condițiile în care, în România, Grecia și Bulgaria, curentul a ajuns cel mai scump de pe continent. În plus, acesta a declarat că prețurile la energie vor rămâne plafonate, cel puțin până în luna martie anul viitor. 

„Facturile nu se schimba, deci schema de plafonare-compensare este in vigoare, pana la 1 aprilie, cel putin. Asta inseamna ca trecem iarna cu aceleasi plafoane pe care de acum romanii le stiu. 0.68 lei kw/h la un consum de pana intr-o 100 de kw/h, pana la 1,3 lei kw/h, la un consum de peste 300 de kw/h, acestea fiind plafoane maximale. Deci, sub nicio forma nu se vor depasi aceste plafoane.

Culisele Statului Paralel. JOCURI pe piața energiei: ungurii vor să controleze totul. Cine trage sforile

Preturile din estul Europei sunt mult mai mari decat cele din vest. De ce se intampla asta? Pentru ca este o capacitate de interconecatare redusa, sau inexistenta, de fapt, in zona Austria-Slovacia. Imaginati-va ca energia produsa ieftin in vest pur si simplu nu ajunge pana la noi. 

Plafonarea la energie disapre de la 1 aprilie 2025. Ce OBLIGAȚII vor avea furnizorii

 
 

De asta Austria, de exemplu, plateste un pret de 2 ori mai mic decat noi, sa spunem, depinde de o zi la alta; iar noi, prin companiile noastre, nu putem fi competitivi in aceste conditii.

Impreuna cu grecii si bulgarii am cerut ca la reuniunea Consiliului de ministrii ai energiei din Luxemburg, din 15 octombrie, sa dezbatem acest punct, Comisia Europeana a acceptat”, a declarat, joi, Sebastian Burduja la Realitatea PLUS. 

Sursa: Realitatea Financiara

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri