IGI NU TOLEREAZĂ CORUPȚIA: ȘEFULUI BIROULUI PENTRU IMIGRĂRI IALOMIȚA, REȚINUT PENTRU LUARE DE MITĂ, I-A FOST ÎNCETATĂ ÎMPUTERNICIREA

Conducerea Inspectoratului General pentru Imigrări (IGI) a anunțat vineri că nu tolerează fapte de corupție și a luat măsuri împotriva șefului Biroului pentru Imigrări Ialomița, care a fost reținut pentru luare de mită. Polițistului în cauză i-a fost încetată împuternicirea din funcția de conducere, iar în funcție de rezultatul anchetei efectuate de Direcția Națională Anticorupție, acesta va fi supus procedurilor legale corespunzătoare.

IGI a precizat că sprijină orice măsură necesară pentru a aduce persoanele vinovate în fața justiției și se delimitează ferm de orice acțiuni necorespunzătoare care nu sunt în concordanță cu legea și aduc atingere valorilor instituției. De fiecare dată când au fost sesizate sau constatate aspecte similare, instituția a sesizat de îndată organele de parchet competente.

Rareș-Gabriel Bulimej, șeful Biroului pentru Imigrări Ialomița, a fost reținut vineri pentru luare de mită, fiind prins în flagrant când primea 12.000 de euro pentru a urgenta soluționarea a 25 de cereri de angajare pentru cetățenii străini din țările extra europene. În același dosar este urmărit penal și un agent de poliție din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări – Direcția pentru Imigrări a Municipiului București, pentru trafic de influență, fiind prins când primea printr-un intermediar suma de 31.400 de euro pentru obținerea permiselor de muncă pentru 38 de cetățeni străini din Asia.

Sursa: Newsinn

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri