INUNDAȚII DEVASTATOARE ÎN BOSNIA: CEL PUȚIN 14 MORȚI ȘI MULTE PERSOANE DISPĂRUTE

Inundațiile devastatoare care au lovit Bosnia și Herțegovina vineri au provocat moartea a cel puțin 14 persoane, în timp ce multe altele sunt date dispărute. Ploile torențiale și alunecările de teren au distrus case, drumuri și poduri în centrul țării, municipalitatea Jablanica fiind complet izolată după ce legăturile rutiere și feroviare au fost distruse.

Președinția tripartită a Bosniei a solicitat ajutor militar pentru zona Jablanica, iar ingineri, unități de salvare și un elicopter au fost trimiși pentru a salva 17 persoane dintr-un spital de boli mintale. Potrivit lui Darko Jukan, purtător de cuvânt al administrației regionale, cel puțin 14 morți au fost găsiți în zona Jablanica, iar multe persoane sunt date dispărute.

Guvernul central al Bosniei a declarat că va aloca fonduri pentru refacerea zonelor afectate, iar Federația croato-bosniacă a declarat stare de catastrofă naturală și a înființat un comitet de criză. Țările vecine, Croația și Serbia, au oferit asistență Bosniei în operațiunile de salvare.

Inundațiile din Bosnia au venit după o secetă estivală fără precedent, care a afectat agricultura și aprovizionarea cu apă în Balcani și în cea mai mare parte a Europei. Meteorologii atribuie aceste schimbări meteorologice extreme schimbărilor climatice.

Sursa: Newsinn

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri