LIDERUL PNL: DECIZIA CCR PRIVIND CANDIDATURA DIANEI ȘOȘOACĂ, PICĂTURA CARE A UMPLUT PAHARUL NEMULȚUMIRILOR FAȚĂ DE PSD

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a lansat un nou val de acuzații la adresa PSD, susținând că decizia Curții Constituționale de a o scoate pe Diana Șoșoacă din cursa pentru prezidențiale a fost picătura care a umplut paharul nemulțumirilor legate de dialogul dintre cele două partide în cadrul Coaliției. Într-un interviu acordat în cadrul unui podcast, liderul liberal și-a exprimat convingerea că, în spatele hotărârii CCR, se află interesul PSD de a influența rezultatul alegerilor prezidențiale.

Ciucă a subliniat că, deși nu are nicio înțelegere pentru comportamentul și exprimarea condamnabile ale Dianei Șoșoacă, consideră că decizia CCR reprezintă o intervenție brutală asupra libertăților și drepturilor democratice ale poporului român. El a acuzat membrii CCR numiți de PSD că au luat această decizie „la masa verde”, interzicând un drept fundamental al unui cetățean al țării.

Liderul PNL a avertizat asupra consecințelor deciziei CCR, afirmând că se creează astfel un precedent periculos. El a sugerat inclusiv că UDMR ar trebui să fie atent, deoarece s-ar putea confrunta cu aceeași situație în viitor, dacă nu va mai fi de folos social-democraților.

Declarațiile lui Nicolae Ciucă vin în contextul tensiunilor crescânde dintre PNL și PSD în cadrul Coaliției de guvernare, liderul liberal anunțând recent întreruperea dialogului politic cu partenerii de guvernare.

Sursa: Newsinn

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri