20.000 DE PERSOANE S-AU RUGAT LA RACLA CU MOAȘTELE SFINTEI PARASCHEVA

Se estimează că până la data de 15 octombrie vor veni la Iaşi peste 300.000 de credincioşi, pentru a participa la slujbele religioase şi alte activităţi desfăşurate în spaţiul public prilejuite de hramul Sfintei Cuvioase Parascheva.

Aproximativ 20.000 de persoane s-au rugat la racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva, care se află sub un baldachin special amenajat în curtea Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei.

Conform reprezentanţilor Grupării Mobile Jandarmi Bacău, în culoarul special amenajat pentru credincioşii care vor să se închine la racla sfintei se aflau miercuri dimineaţă, 9 octombrie, la ora 7:00, aproximativ 600 de persoane.

Peste 30 de pelerini au avut nevoie de asistență medicală

Începând de marţi dimineaţa, când a început pelerinajul la Mitropolia Moldovei şi Bucovinei, 33 de pelerini au avut nevoie de asistenţă medicală pentru că aveau tulburări de ritm cardiac, hipertensiune, stări lipotimice şi dureri de cap. Doi dintre aceştia au fost transportaţi la spital.

Pelerinajul organizat de hramul Sfintei Cuvioase Parascheva, prăznuit pe 14 octombrie, se desfășoară în perioada 8-15 octombrie la Mitropolia Moldovei şi Bucovinei, potrivit Agerpres.

Pelerinajul a început marţi, la ora 6:00, odată cu scoaterea raclei cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva din Catedrala Mitropolitană. În urma unei procesiuni, racla cu moaştele a fost aşezată într-un baldachin special amenajat în Curtea Mitropolitană.

Se estimează că până la data de 15 octombrie vor veni la Iaşi peste 300.000 de credincioşi pentru a participa la slujbele religioase şi alte activităţi desfăşurate în spaţiul public prilejuite de hramul Sfintei Cuvioase Parascheva, perioada de afluenţă maximă a pelerinilor fiind 13-14 octombrie.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri