ATENŢIE LA APELURILE „SPOOFED”! INFRACTORII ÎNCEARCĂ SĂ OBŢINĂ DATE PERSONALE PRETINZÂND CĂ SUNT DE LA AUTORITĂŢI. AVERTISMENTUL DNSC

Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC) avertizează asupra continuării unei campanii de apeluri telefonice frauduloase, în care atacatorii se prezintă drept angajaţi ai unor instituţii publice sau autorităţi. Aceştia folosesc o tehnică numită „spoofing” pentru a masca numărul real de telefon şi a afişa unul aparent asociat cu o instituţie publică, pentru a câştiga încrederea victimelor.

În timpul apelului, atacatorii pretind că doresc să ajute victima să recupereze sume de bani pierdute şi solicită informaţii personale sensibile, cum ar fi numele complet, codul IBAN sau alte detalii bancare. În realitate, scopul lor este de a obţine datele personale ale victimei pentru a le folosi în mod fraudulos.

DNSC reaminteşte că o autoritate nu va solicita niciodată recuperarea de fonduri sau informaţii sensibile prin telefon. Instituţia recomandă verificarea autenticităţii apelurilor prin contactarea separată a instituţiei respective, raportarea apelurilor frauduloase şi depunerea unei plângeri la autorităţi în cazul în care s-a căzut victimă unei fraude.

Sursa: Newsinn

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri