GUVERNUL BLOCHEAZĂ IMPORTUL DE OUĂ ȘI CARNE DE PUI DIN UCRAINA!

Guvernul impune restricții stricte asupra importului de ouă și carne de pui din Ucraina pentru a proteja fermierii români.

Alimentele vor putea fi aduse doar pe baza unei licențe de la Ministerul Agriculturii. Fermierii români s-au plâns de concurența neloială, deoarece ouăle din Ucraina sunt de două ori mai ieftine, iar importurile au crescut cu aproape 50% în primele șase luni.

Ouăle și carnea de pasăre au fost incluse pe lista produselor care pot fi importate din Ucraina doar pe bază de licență de import, a anunțat ministrul Agriculturii, Florin Barbu. Acesta a subliniat că măsura a fost adoptată pentru a proteja producția românească și a echilibra piața internă.

„În ședința de guvern de astăzi am mai rezolvat o problemă a producătorilor români din sectorul avicol. Așadar, am completat lista produselor care pot fi importate din Ucraina doar pe bază de licență de import, cu ouă și carne de pasăre”, a declarat ministrul Barbu în cadrul unei conferințe de presă.

Florin Barbu a explicat că măsura a fost discutată cu formele asociative și că respectarea condiționalităților impuse de Uniunea Europeană necesită costuri mai mari, dar este esențială pentru susținerea producției interne.

Sursa: Realitatea de Arges

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri