PERCHEZIŢII ÎNTR-UN DOSAR PRIVIND COMERCIALIZAREA DE SUBSTANŢE INTERZISE; UN TÂNĂR A FOST ARESTAT

Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Harghita, împreună cu procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Harghita, au efectuat zece percheziţii domiciliare, în cursul zilei de miercuri, la persoane din municipiul Gheorgheni şi din comunele Joseni, Ciumani şi Sândominic, într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de efectuarea de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, ulterior un tânăr fiind arestat, au informat IPJ şi DIICOT Harghita.

„Din cercetările efectuate, a reieşit că, pe parcursul anului 2024, două persoane ar fi procurat, deţinut şi comercializat diferite cantităţi de substanţe interzise către consumatori din judeţul Harghita. În urma percheziţiilor domiciliare, poliţiştii au descoperit şi ridicat aproximativ 2,3 kilograme de substanţă psihoactivă (2-MMC), 49 de comprimate de diverse culori (aflate în curs de expertizare), aproximativ 10 grame de canabis, obiecte utilizate la traficul şi consumul de droguri, precum şi alte mijloace de probă”, au transmis sursele citate.

În urma administrării probatoriului, la data de 9 octombrie, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Harghita, au dispus reţinerea a doi bărbaţi, în vârstă de 27 şi de 36 de ani, cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de efectuarea de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

În cursul zilei de joi, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Harghita a dispus arestarea preventivă a inculpatului în vârstă de 27 de ani.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Harghita şi al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Harghita.

AGERPRES

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri