SRI: NIVELUL DE ALERTĂ TERORISTĂ RĂMÂNE NESCHIMBAT, ÎN CIUDA AMENINȚĂRILOR LA ADRESA LĂCAȘURILOR DE CULT SEMNALATE DE AMBASADA SUA

Deși Ambasada SUA a emis o avertizare către cetățenii americani cu privire la potențiale amenințări la adresa sinagogilor, templelor și moscheilor din România, Serviciul Român de Informații (SRI) a declarat că nu există motive pentru a crește nivelul de alertă teroristă.

SRI a afirmat că, în ciuda contextului internațional de securitate și a evenimentelor religioase din acest weekend, nu deține informații care să justifice creșterea nivelului de alertă. Cu toate acestea, instituția a anunțat că, împreună cu alte structuri din sistemul național de apărare, ordine publică și securitate națională, va acorda o atenție sporită pentru a menține siguranța în România.

Și Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a anunțat măsuri de securitate sporită pentru acest weekend. Efective mărite de polițiști, jandarmi și polițiști de frontieră vor fi prezentate în zonele în care se desfășoară ceremonii religioase, la lăcașurile de cult și în locurile cu public numeroase.

Ambasada SUA a luat la cunoștință existența unor potențiale amenințări la adresa lăcașurilor de cult în perioada 11 – 13 octombrie și face apel la cetățenii americani să fie prudenți.

MAI face apel la cetățeni să sesizeze structurale abilitate, prin numărul unic de urgență 112 sau la cel mai apropiat echipaj, dacă observă posibile încălcări ale legii.

Sursa: Newsinn

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri