VLAD VOICULESCU, SURPRINS DE ANCHETA LUI NELU TĂTARU: „DE CE AI LUA O GĂINĂ?”

Fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, s-a declarat șocat de acuzațiile de corupție care îl vizează pe Nelu Tătaru. Deși l-a criticat politic, Voiculescu a spus că nu l-ar fi suspectat niciodată pe Tătaru de luare de mită, subliniind că există încă în sistemul medical convingerea că este acceptabil să primești mici atenții după actul medical, fără a-l condiționa.

Voiculescu a invocat afirmațiile medicului Cătălin Cîrstoveanu, care subliniază că mita distorsionează relația medic-pacient. Conform lui Voiculescu, orice „plic” dat medicului reprezintă un act de corupție și afectează modul în care sunt tratați pacienții, creând inechitate în acordarea îngrijirii medicale.

Fostul ministru Nelu Tătaru este anchetat de DNA pentru presupuse fapte de corupție, inclusiv primirea unor sume mici de bani și bunuri alimentare. Vlad Voiculescu a exprimat surprinderea față de această situație, subliniind că veniturile actuale ale medicilor și parlamentarilor sunt suficiente pentru un trai decent, ridicând întrebarea de ce ar fi nevoie de astfel de atenții.

Procurorii DNA au cerut ridicarea imunității parlamentare a fostului ministru Nelu Tătaru, acuzat că ar fi primit mită sub formă de bani și produse alimentare în perioada în care profesa ca medic. Tătaru ar fi luat sume între 100 și 500 de lei, precum și diverse bunuri de la pacienți sau aparținători în schimbul serviciilor medicale.

Sursa: Newsinn

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri