ZELENSKI SOLICITĂ SPRIJIN CONTINUU DIN PARTEA GERMANIEI PENTRU ÎNCHEIEREA RĂZBOIULUI CU RUSIA PÂNĂ ÎN 2025

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că dorește ca războiul cu Rusia să se încheie până în 2025 și a cerut Germaniei, în timpul unei vizite la Berlin, să nu reducă ajutorul destinat Ucrainei pentru anul următor. Zelenski a subliniat că un sfârșit rapid și just al războiului este esențial pentru Ucraina, iar sprijinul continuu al Germaniei este vital în acest sens.

Zelenski se află într-un turneu diplomatic european, vizitând Londra, Paris, Roma și Berlin pentru a obține sprijin suplimentar din partea aliaților în lupta cu Rusia. În Londra, el a prezentat detalii despre „planul de victorie” al Ucrainei, care include obiective precum înfrângerea Rusiei și aderarea Ucrainei la NATO. De asemenea, Zelenski a reiterat nevoia de a lovi adânc în teritoriul rus cu arme cu rază lungă de acțiune furnizate de Occident.

Cancelarul german Olaf Scholz a asigurat că sprijinul Germaniei pentru Ucraina nu va slăbi și a reafirmat că Germania nu va accepta o pace impusă de Rusia. De asemenea, Zelenski a negat că încetarea focului ar fi un subiect discutat cu aliații occidentali, contrazicând speculațiile conform cărora Ucraina ar putea accepta o încetare a focului de-a lungul liniei actuale a frontului în schimbul garanțiilor de securitate.

Turneul european al lui Zelenski vine în contextul în care armata ucraineană pierde teren pe frontul de est în fața trupelor ruse, care avansează în regiunea Donețk. Deși Kievul a lansat o ofensivă în regiunea rusă Kursk, speranțele de a destabiliza frontul rus au fost parțial temperate de dificultățile întâmpinate în menținerea resurselor și a forțelor pe termen lung.

Sursa: Newsinn

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri