VREMEA 12 OCTOMBRIE. COD GALBEN DE VÂNT ȘI PLOI

Astăzi, vremea se va răci, local semnificativ în sudul, estul și parțial în centrul țării, unde cerul va avea înnorări. Începând de sâmbătă, de la ora 6:00, a intrat în vigoare un cod galben de vânt valabil în 14 județe din sudul şi sud-estul țării. Această avertizare meteorologică, alături de o informare de ploi este valabilă în intervalul 12 octombrie, ora 06 – 12 octombrie, ora 21. Potrivit ANM, pe parcursul zilei de sâmbătă, în Moldova, estul și nord-estul Munteniei precum și în Dobrogea.

Va ploua și sub formă de aversă pe arii relativ extinse în Dobrogea, Muntenia și estul Olteniei. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în regiunile estice şi în cele sud-vestice cu viteze de 40…45 km/h, iar în Moldova, estul şi nord-estul Munteniei şi în Dobrogea vor fi rafale în general de 50…55 km/h. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 13 şi 23 de grade.

În București, vremea se va răci semnificativ, valorile de temperatură urmând a se situa în jurul celor normale datei. Cerul va fi noros și vor fi perioade în care va ploua și sub formă de aversă (se pot acumula 5…10 l/mp).

Temperatura maximă va fi de 18…19 grade. La munte, vremea se va răci, local semnificativ în masivele sudice și estice. Cerul va fi temporar noros, iar în Carpații Meridionali și de Curbură local va ploua, îndeosebi pe parcursul zilei. În restul zonei montane, ploi slabe se vor semnala doar izolat și trecator. Vântul va sufla slab și moderat. 

 

Imagine

 

Sursa: Newsinn

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri