SINDICATELE DIN PENITENCIARE: „ÎNCHISORILE AU DEVENIT ŞCOLI DE CRIMINALITATE”. SE ANUNȚĂ PROTESTE

Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP) a anunţat că poliţiştii de penitenciare din Craiova şi Vaslui vor protesta marţi, 15.10.2024, începând cu ora 07:00, refuzând să intre în serviciu şi blocând activitatea penitenciarelor pentru câteva ore. Sindicaliştii sunt nemulţumiţi de condiţiile insalubre de muncă, lipsa acută de personal şi scăderea siguranţei personale.

Potrivit FSANP, poliţiştii de penitenciare se confruntă zilnic cu jigniri şi ameninţări din partea deţinuţilor, iar lunar un poliţist este agresat fizic sau bătut. Sindicatele avertizează că, în absenţa unor măsuri ferme şi imediate, penitenciarele nu mai sunt centre de reabilitare, ci adevărate „şcoli de criminalitate”, unde deţinuţii devin mai violenţi şi mai pregătiţi să recidiveze, punând în pericol societatea.

Angajaţii reclamă lipsa de reacţie a Ministerului Justiţiei şi a Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor în faţa „crizei instituţionale” din sistem. Ei susţin că deţinuţii beneficiază de privilegii inaccesibile majorităţii cetăţenilor, în timp ce poliţiştii sunt expuşi constant riscului, fiind planificaţi în posturi unde nu îşi pot satisface nevoile fiziologice de bază şi devenind victime sigure ale agresiunilor deţinuţilor.

Sursa: Newsinn

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri