BILANŢUL MANIFESTĂRILOR RELIGIOASE DE LA IAŞI: 260.000 DE PELERINI AU TRECUT PE LA RACLA, ALTE 90.000 DE PERSOANE FIIND PREZENTE LA SLUJBE ŞI LA ALTE EVENIMENTE

Bilanțul manifestărilor religioase organizate de Mitropolia Moldovei și Bucovinei cu ocazia Hramului Sfintei Cuvioase Parascheva la Iași arată că peste 350.000 de persoane au luat parte la evenimentele desfășurate în perioada 8-15 octombrie.

Dintre aceștia, aproximativ 260.000 de pelerini s-au închinat la racla cu sfintele moaște, amplasată într-un baldachin din curtea Catedralei Mitropolitane. Alte peste 90.000 de persoane au participat la slujbele religioase, procesiunea Calea Sfinților și Sfânta Liturghie.

Racla cu sfintele moaște urmează să fie reintrodusă în Catedrala Mitropolitană din Iași în seara zilei de marți, după concertul Byzantion programat pentru ora 20:30. Lăcașul de cult se va închide după ce ultimul credincios aflat în curtea Ansamblului Mitropolitan se va fi închinat, timpul mediu de așteptare la rând fiind între două și două ore și jumătate.

Pe parcursul manifestărilor religioase nu au fost înregistrate incidente majore, însă au fost aplicate 203 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproape 50.000 de lei. Peste 600 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, iar 38 de credincioși au fost transportați la spital.

Punctul culminant al evenimentelor a fost Sfânta Liturghie de luni, la care au asistat peste 35.000 de oameni, slujba fiind oficiată pe un podium amplasat pe pietonalul Ștefan cel Mare și Sfânt, în dreptul Altarului Catedralei Mitropolitane.

 

Sursa: Newsinn

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri