DNA CERE RIDICAREA IMUNITĂȚII SENATORULUI EUGEN PÎRVULESCU, CERCETAT PENTRU CORUPȚIE  

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a transmis marți Senatului cererea de ridicare a imunității parlamentare a senatorului Eugen Pîrvulescu. Acesta este cercetat de DNA sub control judiciar pentru instigare la cumpărare de influență, alături de fostul director general al OSIM, Marian-Cătălin Burcescu, și alte două persoane.

Cererea a fost înaintată în baza articolului 72 din Constituție și a prevederilor Legii nr. 96/2006 privind Statutul deputaților și al senatorilor. 

Potrivit informațiilor din dosar, una dintre persoanele cercetate, instigată de senatorul Pîrvulescu și cu ajutorul celorlalți inculpați, i-a cerut unui martor din dosar 60.000 de euro, pretinzând că poate interveni pentru urgentarea procedurii de eliberare a avizului de securitate ORNISS pentru acesta.

Senatorul Eugen Pîrvulescu, ales pe listele PNL în 2020, a fost ridicat vineri dimineața și adus la DNA, declarând la sosire că nu cunoaște acuzațiile care i se aduc. Recent, el a anunțat că părăsește PNL pentru a se alătura echipei lui Mircea Geoană.

Nu este prima dată când Pîrvulescu se confruntă cu probleme penale. În ianuarie 2022, el a fost trimis în judecată de DNA pentru că și-ar fi folosit influența pe lângă membrii unor comisii de concurs de la Serviciul Județean de Ambulanță Teleorman, solicitându-le să favorizeze anumiți candidați la posturile de asistent medical și șofer.

Sursa: Newsinn

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri