ADRIAN CÂCIU RESPINGE CRITICILE PRIVIND DEFICITUL DIN ROMÂNIA

Ministrul Investițiilor, Adrian Câciu, a abordat criticile referitoare la deficitul din România, subliniind că populația nu este îngrijorată de acest aspect. Într-o declarație făcută miercuri, el a afirmat că Guvernul trebuie să comunice mai frecvent că cetățenii nu vor fi afectați negativ de deficit. După trei ani de șocuri economice, Câciu consideră că puterea de cumpărare a românilor a fost menținută la un nivel rezonabil, deși inflația a fost cumulată de 35-39%.

Câciu a menționat că, deși inflația crește și oamenii sunt îngrijorați de prețuri, aceștia nu par să își facă griji cu privire la datoriile publice sau deficit. El a oferit asigurări că cetățenii nu vor avea probleme, iar stabilitatea economică va fi menținută în continuare.

Ministrul a continută cu statistici, afirmând că aproximativ 90% dintre companiile din România nu au întâmpinat rate ale dobânzilor de două cifre. De asemenea, a comparat situația economică actuală cu perioada 1992-1996, când dobânzile erau extrem de ridicate, spunând că este un șoc semnificativ pentru generațiile mai tinere care nu au experimentat acești indicatori economici.

 

Sursa: Newsinn

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri