MARK RUTTE LAUDĂ REACȚIA RAPIDĂ A ROMÂNIEI LA PROVOCĂRILE AERIENE RUSEȘTI

Mark Rutte, noul șef al NATO, a exprimat solidaritatea Alianței cu România în urma ultimului incident cu drone rusești pe teritoriul țării. El a felicitat autoritățile române și comandantul suprem al Forțelor Aliate din Europa pentru răspunsul rapid și eficient la situație.

Rutte a subliniat că apărarea aeriană și antirachetă rămân priorități pentru NATO, mai ales în contextul războiului Rusiei împotriva Ucrainei, care a dus la numeroase încălcări ale spațiului aerian al Alianței. El a menționat că NATO va continua să intensifice supravegherea, schimbul de informații și coordonarea răspunsurilor.

Șeful NATO a anunțat că aliații intenționează să achiziționeze mii de sisteme de apărare aeriană și artilerie, sute de avioane moderne de luptă (în principal F-35) și 1.000 de rachete Patriot pentru refacerea stocurilor.

Referitor la incidentul din România, Ministerul Apărării Naționale a raportat detectarea unei ținte aeriene de mici dimensiuni în apropierea coastei Mării Negre, care a pătruns pe teritoriul românesc. Au fost activate procedurile de apărare, inclusiv decolarea de aeronave F-18 spaniole și F-16 românești.

Sursa: Newsinn

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri