„AVOCATUL VEDETELOR” ÎN MIJLOCUL UNUI SCANDAL DE CORUPȚIE: CĂTĂLIN DANCU, ACUZAT DE DNA DE ACCES ILEGAL LA DATE CONFIDENȚIALE

Cătălin Dancu, un renumit avocat bucureștean cunoscut sub denumirea de „avocatul vedetelor” și fost consul general al României la New York între 2017 și 2019, se află în centrul unui scandal juridic de amploare. Direcția Națională Anticorupție (DNA) l-a acuzat pe Dancu de accesare ilegală a datelor Poliției și solicitarea de informații secrete, acuzații pe care avocatul le respinge categoric.

Cazul a ieșit la iveală în contextul unei investigații mai ample a DNA, care vizează un subcomisar de la Poliția Autostrăzi din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR). Acesta din urmă a fost trimis în judecată pentru înființarea și gestionarea unui salon de înfrumuseșare, activitate incompatibilă cu funcția sa, din care ar fi obținut venituri de aproximativ 260.000 de lei.

Potrivit DNA, Cătălin Dancu ar fi instigat subcomisarul să-și determine colegii să acceseze ilegal sistemul informatic al Poliției pentru a obține informații despre alte persoane, care nu erau destinate publicului. Aceste presupuse fapte ar fi avut loc în perioada iulie 2023 – iunie 2024.

Cătălin Dancu a fost trimis în judecată pentru participație improprie la infracțiunea de acces ilegal la un sistem informatic în formă continuată și participație improprie la infracțiunea de divulgare a informațiilor secrete de serviciu sau nepublice, ambele în modalitatea instigării.

În fața acestor acuzații grave, Dancu și-a proclamat nevinovăția și a oferit o explicație detaliată a acțiunilor sale. El susține că toate activitățile desfășurate în acest caz au fost în cadrul mandatului său de avocat ales, subliniind că toate demersurile făcute în relația cu Poliția Rutieră au fost sub autoritatea relației avocat-client.

Avocatul a negat vehement că ar fi solicitat vreodată informații secrete sau că ar fi cerut fără drept astfel de informații. El a subliniat că, de-a lungul întregii sale cariere profesionale, nu a urmărit niciodată să-și exercite atribuțiile în relația cu clienții într-un mod ilegal.

Dancu a respins „cu toată fermitatea” acuzațiile DNA și și-a asigurat clienții și opinia publică de „totala” sa nevinovăție. El a declarat că își va continua eforturile de a demonstra în fața instanței competente ceea ce el consideră a fi erori comise de DNA cu privire la persoana sa, exprimându-și încrederea că instanța va analiza și va confirma nevinovăția sa în această cauză.

Cătălin Dancu s-a făcut cunoscut în România datorită clienților de notorietate pe care i-a reprezentat în diverse procese, printre care se numără Radu Mazăre, Dinu Patriciu, Mihai Pacepa, Gigi Becali și Dumitru Sechelariu. Aceste conexiuni i-au adus porecla de „avocatul vedetelor” și au contribuit la profilul său public ridicat.

Sursa: Newsinn

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri