MARIO IORGULESCU ÎNCEARCĂ O NOUĂ STRATEGIE: CERE EXPERTIZĂ PSIHIATRICĂ ÎN ITALIA, PE PROPRIA CHELTUIALĂ

Procesul lui Mario Iorgulescu, fiul fostului președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal din România, a intrat într-o nouă fază odată cu reluarea acestuia de către magistrați. Acest nou episod vine în urma anulării condamnării anterioare de 13 ani și 8 luni de închisoare pentru omor, o decizie care a schimbat semnificativ cursul cazului.

În cadrul ședinței de judecată din 21 octombrie 2024, avocatul lui Iorgulescu a prezentat mai multe solicitări în fața instanței. Printre acestea, s-a numărat cererea de suspendare a mandatului de arestare și luarea în considerare a documentelor medicale din Italia, țara în care Iorgulescu s-a refugiat în urmă cu aproximativ cinci ani. Cu toate acestea, judecătorii nu au luat o decizie imediată cu privire la aceste solicitări.

Una dintre cele mai notabile cereri ale apărării a fost aceea ca o echipă de experți din România să se deplaseze în Italia pentru a efectua o nouă expertiză psihiatrică asupra lui Iorgulescu. Acesta s-a oferit să acopere toate cheltuielile legate de această deplasare, demonstrând astfel dorința sa de a coopera cu autoritățile române, în ciuda refuzului său de a se întoarce în țară.

Cazul lui Mario Iorgulescu datează din 2019, când acesta a fost implicat într-un grav accident de circulație pe Șoseaua Chitilei din București. Potrivit acuzațiilor, Iorgulescu ar fi condus sub influența alcoolului și a cocainei, ignorând culoarea roșie a semaforului și circulând cu o viteză de peste 150 km/h. În urma accidentului, un alt șofer și-a pierdut viața.

Inițial acuzat de omor, Iorgulescu se confruntă acum cu o acuzație de ucidere din culpă, ceea ce ar putea duce la o pedeapsă semnificativ mai mică. Această schimbare de încadrare juridică a faptei reprezintă un punct de cotitură în proces și ar putea avea implicații majore asupra sentinței finale.

Decizia instanței de a nu lua în considerare documentele medicale din Italia la acest moment subliniază complexitatea cazului și provocările legate de judecarea unui inculpat aflat în străinătate. Rămâne de văzut cum vor aborda judecătorii cererea pentru o nouă expertiză psihiatrică și dacă vor accepta propunerea lui Iorgulescu de a finanța deplasarea experților români în Italia.

Sursa: Newsinn

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri