ANCHETĂ DUPĂ DECESUL UNUI BEBELUȘ, INTERNAT LA SPITALUL DE PEDIATRIE, ÎN CLUJ

Acuzații grave la adresa medicilor din cadrul Spitalului de Pediatrie din Cluj! Părinții unui bebeluș care a murit în unitatea medicală din cauza unei infecții caută răspunsuri. Aceștia spun că fiul lor s-a îmbolnăvit în timp ce era internat. Micuțul trebuia operat de urgență din cauza unei boli cardiace. Fiindcă nu erau locuri la Institutul Inimii, a fost trimis la Spitalul de Pediatrie. Acolo a decedat. 

Kristof ar fi urmat să împlinească în curând 5 luni. Din păcate, destinul nu a fost blând cu copilul. După ce s-a născut, părinții săi au observat că se simțea din ce în ce mai rău, motiv pentru care au mers cu el în mai multe unități medicale. Diagnosticul a fost crunt: Kristof avea stenoză aortică și trebuia operat de urgență.

„Ne-am dus în Carei, i s-a făcut o radiologie pulmonară și acolo ni s-a spus că probabil inima lui este mărită”, spun părinții.

Înainte să îl interneze în spital, părinții i-au făcut bebelușului analize. Kristof nu avea nicio infecție. Cu toate acestea, la puțin timp după ce copilul a ajuns în ambulatoriu, medicii le-au cerut părinților un medicament greu de obținut, destinat tratării infecțiilor cu stafilococ auriu.

„Marți avem toate analizele că nu are nicio inflamație și nicio infecție în organism, iar joi deja avea stafilococ auriu. Doar prin Cluj a fost”, au arătat aceștia. 

De aici, lucrurile au mers din rău în mai rău, mărturisesc oamenii. În ciuda faptului că operația de care avea nevoie bebelușul lor era o urgență, micuțul a fost programat la câteva zile distanță de la internare. Deja era prea târziu, spun părinții. Kristof a intrat în stare de șoc din cauza infecției și intervenția chirurgicală nu a mai putut avea loc.

„Marți spre miercuri a decedat. Nu înțelegem de ce băiatul nostru nu a fost resuscitat”, a spus tatal micutului. 

Tatăl lui, care lucrează ca asistent medical, spune că masajul cardiac ar fi trebuit făcut pentru cel puțin 30 de minute. Părinții îndurerați au mers la un avocat și vor să-și caute dreptatea în instanță. 

Reprezentanții ”Institutului Inimii” spun că băiețelul nu putea fi operat pe cord, din cauza pneumoniei. Medicii de la Spitalul de Copii nu au dorit să dea alte detalii legate de infecția pe care a luat-o cel mic. Poliția a deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri