ȘEFĂ DE LA O TELEFONIE MOBILĂ, ACUZATĂ DE DNA DE DIVULGAREA DATELOR UNEI CLIENTE. A SCOS CONVORBIRILE PENTRU CA FIICA EI SĂ LE DEA UNUI PRIETEN GELOS

O angajată cu funcție de conducere la o importantă companie de telefonie mobilă din România este investigată de DNA pentru acces ilegal la un sistem informatic și divulgarea informațiilor secret de serviciu. Aceasta a accesat istoricul convorbirilor telefonice ale unei cliente și le-a divulgat iubitului acesteia, care dorea să afle dacă este înșelat.

Ilegalitățile au ieșit la iveală în timpul unei anchete privind luarea de mită de către trei polițiste locale din Sectorul 1. Una dintre polițiste i-ar fi cerut mamei sale, angajata companiei de telefonie, să obțină informații despre convorbirile telefonice ale iubitei unui prieten.

Discuțiile dintre mamă și fiică, interceptate de procurori, demonstrează clar intenția de a accesa ilegal datele clientei. Compania de telefonie se declară surprinsă de incident și va demara o anchetă internă pentru a stabili cum a fost posibil accesul la baza de date.

Pentru a scăpa de detenție, angajata și-a recunoscut faptele și a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu DNA, prin care a acceptat o pedeapsă de 5 luni de închisoare cu suspendare și 60 de zile de muncă în folosul comunității. De asemenea, aceasta nu va mai putea lucra în compania de telefonie. Acordul urmează să fie validat de Tribunalul București.

Sursa: Newsinn

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri