HAMAS, DESCHISĂ LA NEGOCIERI DE PACE CU ISRAELUL, CONDIȚIONAT DE ANGAJAMENTELE LUI NETANYAHU

Hamas, organizația islamistă palestiniană ce deține controlul în Fâșia Gaza, și-a exprimat deschiderea pentru un acord cu Israelul, cu condiția ca premierul israelian Benjamin Netanyahu să respecte angajamentele convenite anterior. Declarația a fost făcută de Husam Badran, membru al biroului politic al Hamas și șef al biroului pentru relații naționale, prin intermediul agenției de știri palestiniene Shehab, fiind citată și de publicația The Times of Israel.

Această poziție a organizației Hamas a apărut după ce președintele Egiptului, Abdel Fattah al-Sisi, a propus un armistițiu temporar de 48 de ore în Gaza, care ar include eliberarea a patru ostatici israelieni deținuți de Hamas, în schimbul eliberării unui număr de prizonieri palestinieni din închisorile israeliene. Propunerea egipteană a coincis cu vizita șefului Mossadului, David Barnea, în Qatar pentru noi negocieri intermediare asupra schimbului de ostatici și prizonieri palestinieni, alături de posibilități de încetare a focului în Fâșia Gaza.

Hamas nu ia parte direct la aceste negocieri, dar menține legătura cu reprezentanți ai Qatarului și Egiptului, care, alături de SUA, mediază discuțiile dintre părți. Aceste noi eforturi vin pe fondul turneului întreprins de secretarul de stat american Antony Blinken în Orientul Mijlociu, după moartea liderului Hamas, Yahya Sinwar, și au drept scop încurajarea reluării dialogului și încheierea conflictului din Gaza.

Sursa: Newsinn

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri