Ce l-a împins pe doctorul de la Polizu să recurgă la gestul extrem – Nicușor Brănescu, dosar de malpraxis clasat

Ies la iveală noi detalii despre medicul ginecolog care a murit la Spitalul Universitar din Capitală după a fost găsit împușcat în propria locuință. 

Potrivit unor surse din anchetă, pe numele doctorului au existat două dosare la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1. Unul pentru ameninţare, iar celalalt a fost deschis în cazul unei paciente gravide al cărei bebeluș a murit. Din această cauză, medicul suferea de depresie și timp de un an lua tratament. Asta, deși judecătorii au stabilit că nu este responsabil, iar dosarul a fost clasat.

Acesta ar fi refuzat gărzi de ceva timp, iar în ultimele două săptămâni, nu s-a mai prezentat la serviciu. Nicușor Brănescu a fost medic primar obstetrică-ginecologie și doctor în Științe Medicale. Vestea morții lui a întristat deopotrivă atât medicii, dar și pacienții pe care i-a tratat de-a lungul carierei sale. Pe rețelele sociale au curs mesaje de condoleanțe.

De asemenea, și președintele Colegiului Medicilor din România a postat un mesaj emoționant. „Suntem suprasolicitați, hărțuiți și, de prea multe ori, fără apărare. Rezultatul: stres și epuizare, o boală cu afectarea stării de sănătate fizice și mentale, și medici care recurg la gesturi fără speranță“, a subliniat medicul Daniel Coriu.

În vârstă de 59 de ani, renumitul medic a ajuns la Spitalul Universitar din Capitală după ce s-a împușcat cu un pistol cu bile cauciuc de tip airsoft pe care îl avea în casă. Descoperirea tragică a fost făcută chiar de fiica acestuia, care a alertat autoritățile. 

Polițiștii au deschis o anchetă pentru a stabili cu exactitate cum s-a petrecut această tragedie. 

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri